İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Kocaeli Hasarlı Bina Listesi

Kocaeli Hasarlı Bina Listesi
T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı HASAR TESPİT TANIMLARINI ve DEPREM SONRASI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI kendi web sayfasında yayınladı. Hasarsız Binalar. Az, Ağır, Orta Hasarlı Binalar. Acil Yıkılacak Binalar. Ayrıca deprem bölgesindeki adrese dayalı veya isim soyadı üzerinden binalarınızın hasarlı olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz. Aşağıdaki linki tıklayarak DEPREM hasar tespit sorgulama yapabilirsiniz.

15 İLİN Hasar Tespit Sorgulama Yapabilirsiniz

Deprem bölgesindeki binalarınızı e devlet üzerinden hasarlı olup olmadığını öğrenmeniz mümkük. 15 il için hasar tespit sorgulama yapmanızı olanak sağlayan linki ve listeyi de görmeniz mümkün.

HASAR TESPİT TANIMLARI

HASARSIZ BİNALAR:

Deprem nedeniyle herhangi bir hasar meydana gelmeyen binadır. (Depremden önce oluşan binadaki hasarlar ve kusurlar değerlendirilmez.) Binanın kullanılmasında bir sakınca yoktur.

AZ HASARLI BİNALAR:

Deprem nedeniyle binanın boyasında, sıvalarında ve duvarlarında oluşan ince çatlaklar ile duvarlardan düşen sıvaların olduğu binalardır. (Depremden önce oluşan binadaki hasarlar ve kusurlar değerlendirilmez.) Binanın kullanılmasında bir sakınca yoktur.

ORTA HASARLI BİNALAR:

Deprem nedeniyle binanın duvarlarındaki yarıklar ile taşıyıcı elemanlardaki ince çatlakların olduğu binalardır. Depremden önce oluşan binadaki hasarlar ve kusurlar değerlendirilmez. “Orta” hasarlı yapıda taşıma gücündeki azalma giderilmeden (yapı onarılmadan) ya da güçlendirmeden yapı kullanılmamalıdır. Eşyaların tahliyesi gerçekleştirilebilir.

AĞIR HASARLI BİNALAR:

Deprem nedeniyle binanın taşıyıcı elemanlarındaki geniş ve yaygın kesme kırılmalarının/ayrılmaların olduğu binalardır. “Ağır“ hasarlı yapıların onarılmaz taşıma gücü kaybı ve geri (dayanım ve ekonomik açısından) alınamaz hasarlı olan binalar olarak tanımlanır.

ACİL YIKILACAK BİNALAR:

Deprem nedeniyle binanın taşıyıcı elemanlarının büyük oranda kalıcı yer değiştirerek kısmen veya tamamen yıkıldığı binalardır. Hiçbir şekilde kullanılması mümkün olmayan bu binaların içine girilemez ve eşyaların tahliyesi gerçekleştirilemez.

*Depremden önce oluşan binadaki hasarlar ve kusurlar değerlendirilmez.

DEPREM SONRASI SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

1-DASKTAN NASIL FAYDALANABİLİRİM?

DASK sigortasının yaptırıldığı firmaya başvuru yapılarak DASK’tan faydalanılabilir.

2- HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA BİNAM İNCELENMEDİ, NE ZAMAN İNCELENECEK?

Hasar tespit çalışmaları için ekiplerimiz tüm mahallelerimizde çalışma yürütmektedir. Depremden sonraki ilk on gün içerisinde hasar tespit tamamlanacaktır.

3-YARDIMLARDAN FAYDALANMAK İÇİN HANGİ BELGELERE İHTİYAÇ DUYULMAKTADIR?

Adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde ilinize kayıtlı vatandaşlarımızdan yardımlardan faydalanmak için herhangi bir belge istenmemektedir.

Hasar Tespit Nedir?

Hasar tespit, meydana gelen deprem gibi afetler sonrası mimar ve mühendislerden oluşan teknik heyet tarafından depremin binaya verdiği hasarın gözlemsel olarak değerlendirilerek hasarsız, az, orta, ağır/yıkık olarak sınıflandırılması işlemidir.

Hasartespitsürecindebinalaraverilenhasarsız, az, orta, ağır/yıkık olarak sınıflandırılmasına ilişkin verilen değerlendirme raporları sonrası ne gibi işlemler yapılıyor?

Hasar Tespit sürecinde binalara verilen değerlendirme raporları sonuçları muhtarlıklar ve/veya kaymakamlıklarda 30 gün süre ile ilan edilmek üzere askıya çıkarılır.

Vatandaş Askıya Çıkan Listelerde‘‘benim ismim yok’’ deyip itiraz edebiliyor mu, ediyor ise süreç nasıl işliyor?

Açıklanan sonuçlara, askıya çıktığı gün itibari ile 30 günlük yasal sürede Afad İl Müdürlüğüne ya da kaymakamlıklara dilekçe ile itiraz edilebilir.

İtiraz dilekçesi sonrasında yapılacak işlemler nelerdir?

Görevlendirilecek farklı bir teknik heyetçe olay mahalline gidilerek yine gözlemsel bir çalışma olan hasar tespit işlemi gerçekleştirilip; nihai olan değerlendirme itiraz hasar tespit yapılır.

Binada Tadilat Yapılacaksa Yayıkılacaksa ne kadar sürede yapılıyor, vatandaşa bu süre içerisinde hangi destekler sağlanıyor?

Acil yıkılması gereken binalar yetkililerce derhal boşalttırılarak yapı sahibine bildirilir. En çok 3 gün içerisinde mal sahibi tarafından yıkılmadığı takdirde bu binalar yetkililer tarafından yıktırılır.

Ayrıca fen ve sanat kurallarına göre güçlendirmesi veya onarımı mümkün olan yapıların 1 yıl içerisinde tadilatı yapılarak oturmasına müsaade edilir. Konuya ilişkin olarak AFAD İl Müdürlüğünce binaların hasar durumuna göre acil yardım, kira yardımı, çeşitli ayni ve nakdi yardımlar yapılır.

Bina ve Bağımsız Bölüm Nedir?

Bina: Kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bütünüdür. Bağımsız Bölüm: Ana gayrimenkulün (binanın) ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli, bağımsız mülkiyette konu bölümleridir.(Daire)

DEPREM Hasar Tespit Sorgulama Yapın

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

KOCAELİ EMLAK HABER ANA SAYFA

Eviniz Hasarlı Olabilir..! İşte Liste…

Dün yaşanan İstanbul depremi bize bir gerçeği hatırlattı. Kocaeli’de 4 bine yakın hasarlı bina var. Bunların listesi de Kocaeli Valiliği resmi web sitesinde yayınlıyor. Alın size liste, hasarlı bina sorgula, belki de yıkılmaya hazır bir evde oturuyorsunuz..?

YAMUK YUMUK BİNALARLA İÇ İÇE YAŞAMAYI ÖĞRENDİK

İzmit’te yaşıyorsanız, görmemeniz mümkün değil. İzmit merkezde hala yamuk yumuk binalarda oturuluyor veya iş yapılıyor. Sadece İzmit değil, 1999 depremini yaşamış, ilimizin tüm ilçelerinde böyle binalar görmeniz mümkün. Bir Allah'ın kulu da “Sen bu hasarlı binalarda niye yaşıyorsun?” demiyor. Üzerinden tam tamına 20 yıl geçti ama hala hasarlı binalarla iç içe yaşıyoruz.

DİKKAT, OTURDUĞUNUZ EV HASARLI OLABİLİR

Dün İstanbul’da yaşanan 5.8 şiddetindeki deprem, bizi bir anda 1999 yılında yaşadığımız o felaketi  hatırlattı. Neden hatırlattı diyoruz çünkü hala ilimizde binlerce hasarlı konut olduğu gerçeğini hatırlattı. Bizde Kocaeli Valiliği hazırlamış olduğu listeyi sizlerle paylaşmak istedik. Liste, Kocaeli İli Ağır ve Orta Hasarlı Bina ve Konutların Listesi, ilçe ilçe listeyi görebilirsiniz. Belki de oturduğunuz ev orta hasarlıdır. Bir Kocaeli Hasarlı Bina sorgulaması yapın deriz,  kontrol etmeniz de fayda var.

KOCAELİ BULUNAN ORTA HASARLI BİNALAR LİSTESİ
Kocaeli Hasarlı Bina Sorgula

(Liste için ilçe isminin üzerine tıklayınız)

İZMİT HASARLI BİNA LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN...


BAŞİSKELE HASARLI BİNA LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN...


KARTEPE HASARLI BİNA LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN...


DERİNCE HASARLI BİNA LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN..


KÖRFEZ HASARLI BİNA LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN...


GÖLCÜK HASARLI BİNA LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN...


DİLOVASI HASARLI BİNA LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN...


KANDIRA HASARLI BİNA LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN...


KARAMÜRSEL HASARLI BİNA LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN...


ÇAYIROVA HASARLI BİNA LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN...


GEBZE HASARLI BİNA LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN...


DARICA HASARLI BİNA LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN...


KOCAELİ VALİLİĞİ RESMİ WEB SİTESİNDE GÖRÜN...



Kategoriler
0 532 612 45 92

kocaeliemlak.com, Tüm Hakları Saklıdır.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir